Μέθοδος Ηλεκτρικής Κιθάρας Achordo Music Education

Η σειρά βιβλίων ΜΕΘΟΔΟΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΚΙΘΑΡΑΣ της Achordo Music Education είναι Μέθοδος της Ηλεκτρικής Κιθάρας αποτυπωμένη σε 9 βιβλία-σπουδαστικά έτη, η οποία εκπονήθηκε με σκοπό την ολοκληρωμένη σπουδή για αρχάριους μέχρι προχωρημένους σπουδαστές καλύπτοντας όλο το βασικό φάσμα ενός επίδοξου μουσικού, ο οποίος επιδιώκει τη συνεχή βελτίωση και την ευελιξία σε όσο το δυνατόν περισσότερα μουσικά στυλ και επιθυμεί να γίνει επαγγελματίας μουσικός.

Είναι ευρέως γνωστό ότι η μοντέρνα μουσική, πάνω από μισό αιώνα περίπου, πρωταγωνιστεί στη διεθνή μουσική σκηνή, στις ΗΠΑ, στην Ευρώπη, και σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο με αντιπροσώπους πολλούς καταξιωμένους (κυρίως Αμερικανούς και Βρετανούς) καλλιτέχνες όλων των στυλ της, με μεγάλη επίδραση σε όλα τη μήκη και πλάτη της γης. Εν συνεχεία η Ελλάδα υπήρξε από νωρίς ενεργός αποδέκτης της, φιλοξενώντας ανέκαθεν αναγνωρισμένους καλλιτέχνες αλλά και παράλληλα με ενεργή εγχώρια μουσική δραστηριότητα καλλιτεχνών και συγκροτημάτων της Ελληνόφωνης και Αγγλόφωνης μοντέρνας μουσικής.

Παράλληλα ως γεωγραφικό σταυροδρόμι πολιτισμών είχε ήδη αποδεχτεί, από τον 19ο αιώνα, στα κοινωνικά της στρώματα παραδόσεις της Ανατολής και σε ότι αυτό εξελίχθηκε μέσα στη χώρα αργότερα, σε μουσική, λόγο, ποίηση και τραγούδι, το Ρεμπέτικο, το νεότερο λαικό τραγούδι, το Δημοτικό όπου το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού διατήρησε και διατηρεί τις πολιτιστικές ρίζες του μαζί με τα τραγούδια του κάθε τόπου. Όλες αυτές οι επιδράσεις συνθέτουν ένα ιδιαίτερο πολυ-πολιτισμικό μείγμα το οποίο ο σημερινός (rock) κιθαριστής δεν θα μπορούσε να μείνει ανεπηρέαστος αναζητώντας τα εφόδια για να μπορεί να ανταποκρίνεται σε κάθε μουσικό είδος που επιλέγει να ασχοληθεί.

Η παρούσα Μέθοδος εμπνέεται και προσαρμόζεται σε αυτές τις επιταγές, αναπτύσσεται με ακαδημαϊκά πρότυπα σκοπεύοντας να καλύψει όλες τις ανάγκες σε ότι αφορά τα Rock, Blues, Metal, Funk, Jazz είδη και την βασική Λαϊκή/Παραδοσιακή κιθάρα με θεμελιώδεις και σύγχρονες τεχνικές, ρυθμική κιθάρα, θεωρία-αρμονία, μοντέρνες και λαικές κλίμακες, συγχορδίες και ανάλυση συγχορδιών, ανάγνωση παρτιτούρας και συγχορδιακών οδηγών και μελέτη σε Μοντέρνα (Rock, Pop, Heavy Metal, Blues, Country, Funk, Reggae) Ευρωπαικά (Waltz, Swing), Λατινο-Αμερικανικά (Tango, Bolero, Bossa Nova) και Παραδοσιακά (Τσάμικος, Χασάπικο, Ζειμπέκικο, Τσιφτετέλι, Καρσιλαμάς κ.α.) ρυθμικά στυλ.

Μια ολοκληρωμένη και μοντέρνα προσέγγιση στην κιθαριστική εκπαίδευση για όλα τα στυλ σε 9 βιβλία-σπουδαστικά έτη, ήδη ενσωματωμένη σε πρόγραμμα μοντέρνων σπουδών Ωδείων και Μουσικών Σχολών.

Η Μέθοδος διατίθεται στα καταστήματα ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΝΑΚΑΣ, Adagio.gr και ταχυδρομικά από την Achordo Music

Επισκεφθείτε και ακολουθήστε την σελίδα ΜΕΘΟΔΟΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΚΙΘΑΡΑΣ ACHORDO MUSIC EDUCATION.

«Η Μέθοδος Ηλεκτρικής Κιθάρας Achordo Music Education' είναι μια πλήρης μέθοδος εκμάθησης ηλεκτρικής κιθάρας με πλούσιες αναφορές, τόσο σε όλες τις αξιοσημείωτες τεχνικές του οργάνου, όσο και στη θεωρία πίσω απ΄την εκμάθηση τραγουδιών και αυτοσχεδιασμού.»

Δήμος Σταθούλης
Καθηγητής κιθάρας, Συνθέτης
Καθηγητής Β/θμιας, ΙΕΚ Δέλτα Ξάνθης/Μουσική Τεχνολογία,
Εθνικό ωδείο Ξάνθης, Ωδείο το 'Εύφωνον' Ξάνθης
Σύγχρονη μουσική αγωγή Ξάνθης
dimosstathoulis.com

«Βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να προτείνω μια πραγματικά αξιόλογη μέθοδο εκμάθησης της ηλεκτρικής κιθάρας. Κατά την ταπεινή μου γνώμη, η διαφορά της 'Μέθοδος Ηλεκτρικής Κιθάρας Achordo Music Education' από αντίστοιχες μεθόδους που κυκλοφορούν είναι η σωστή και προσεχτικά δομημένη διδακτική ύλη, μοιρασμένη σε 9 βιβλία-διδακτικά έτη. Ο εκάστοτε καθηγητής έχει πλέον την δυνατότητα να εμπιστευθεί για το “κορμό” της διδαχής του το πόνημα του εξαιρετικού ηλεκτρικού κιθαριστή Πάνου Μαλαχιά. Την συνιστώ ανεπιφύλαχτα προς κάθε ενδιαφερόμενο συνάδελφο.»

Μιχάλης Μπρούζος
Σολίστ & Καθηγητής Κλασικής κιθάρας - Ανώτερων θεωρητικών,
Εθνικό ωδείο Καλλιθέας
michalisbrouzos.gr

"Η Μέθοδος Ηλεκτρικής Κιθάρας Achordo Music Education είναι ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα σπουδής της μοντέρνας κιθάρας και κατ' επέκταση σύγχρονης μουσικής. Είναι το αποτέλεσμα της βαθιάς και αναλυτικής μελέτης που έχει κάνει επί σειρά ετών ο Πάνος Μαλαχιάς στην αναζήτηση αφενός τρόπων προσωπικής έκφρασης κι αφετέρου ουσιαστικών λύσεων στα ερωτήματα των μαθητών του. Η Μέθοδος καλύπτει όλα τα βασικά και απαραίτητα κεφάλαια που πρέπει να γνωρίζει ο ολοκληρωμένος κιθαρίστας - μουσικός: Συγχορδίες- κλίμακες- ρυθμικές αγωγές - αυτοσχεδιασμό κτλ. Η μέθοδος μπορεί κάλλιστα ν' αποτελέσει οδηγό σπούδης για όποιον θέλει να μελετήσει την σύγχρονη κιθάρα πάνω σε μια στέρεη βάση."

Χρίστος Τζιφάκις
Καθηγητής, σολίστ Κλασικής & Flamenco κιθάρας
tzifakis.com

''Η Μέθοδος Ηλεκτρικής Κιθάρας Achordo Music Education είναι εξαιρετική δουλειά, άρτια δομημένη. Προσφέρει, μέσω μιας βαθμιαίας εισαγωγής, όλες τις απαραίτητες γνώσεις σε κάθε νέο επίδοξο, αλλά και επαγγελματία κιθαριστή. Η μέθοδος αφορά στην τεχνική και στο ύφος της μοντέρνας κιθάρας-μουσικής, προσφέροντας όμως πολύτιμα εργαλεία και σε κλασικούς κιθαρίστες που θέλουν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους πάνω στην μοντέρνα μουσική, καθώς καλύπτει ένα σημαντικό κομμάτι αυτής (συγχορδίες, ρυθμικά στυλ, αυτοσχεδιασμός). Επιπλέον, είναι η μόνη πλήρης μέθοδος η οποία είναι γραμμένη στα ελληνικά και καθώς απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και καλύπτει ένα ευρύ φάσμα μουσικών γνώσεων, ενδείκνυται η χρήση της από μουσικά εκπαιδευτικά ιδρύματα.''

Βαγγέλης Γαγλίας
Καθηγητής κλασικής κιθάρας Δημοτικού Ωδείου Αγίας Παρασκευής,
Λυρικού Ωδείου Κορυδαλλού,
Μουσικό εργαστήρι Ικαρίας

Δείγμα Μεθόδου
images/pliresdeigmamethodou.png
Ύλη Μεθόδου 9 Ετών
Οδηγός Διδασκ. Ετών 1,2,3,4
© Copyright 2019 achordomusic.gr | All Rights Reserved.